Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

George Timiş, şeful secţiei de fotbal a Sport Club Municipal Gloria Buzău şi Dumitru Mureşan, unul dintre delegaţii echipei şi-au dat demisia în urmă cu câteva săptămâni din funcţiile deţinute în cadrul grupării din Crâng.

Motivele sunt încă necunoscute, iar clubul nu şi-a exprimat încă o poziţie oficială privitoare la situaţia celor doi, mai ales ca ambii au bifat promovările din Liga a IV-a, în a III-a şi din eşalonul terţ în liga secundă cu SCMGB, iar elevii lui Ilie Stan, în prezent, au o evoluţie care depăşeşte graficul pentru îndeplinirea obiectivului în actuala stagiune.

Cristi Lupu | Sursă foto: AJF Buzău
Cristi Lupu | Sursă foto: AJF Buzău

Plan patentat | Numirea lui Lupu, aşteptată de vara trecută

Potrivit unor surse din cadrul clubului, Cristi Lupu, actualul şef al centrului de copii şi juniori de la SCM Gloria Buzău va ocupa cea mai înaltă funcţie din cadrul secţiei de fotbal a clubului buzoian. „Numirea sa scriptica este o chestiune de câteva ore, ar putea veni mâine (n.r. 16 octombrie)” ne-a precizat o sursă din interiorul SCMGB. Schimbarea lui Timiş era preconizată încă din iarnă, pentru a i se face loc lui Cristi Lupu, mâna dreaptă a buzoianului Gabriel Bodescu, unul dintre cele mai apropiate personaje de Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Pe scurt | Cine este Cristi Lupu, omul pe mâna căruia va încăpea fotbalul buzoian?

SCM Gloria Buzău este cea mai bogată entitate sportivă din judeţ, iar secţia de fotbal, implicit, are cei mai mulţi bani decât orice altă entitate similară din sportul „rege” buzoian. Cristi Lupu este profesor de sport, iar ascensiunea sa a coincis cu cea a lui Gabi Bodescu, de la patron de vulcanizare la om cu influenţă în fotbalul românesc. Cei doi au mers braţ la braţ, atât în buisness-ul sportiv, minifotbalul care le-a asigurat actualele poziţii, cât şi-n viaţa de zi cu zi, acolo unde Lupu reprezintă pentru Bodescu „cel mai de încredere om din judeţ”. Loialitatea şi devotamentul arătat de viitorul şef al fotbalului de la SCMGB i-au fost răsplătite cu funcţii importante, atât în cadrul minifotbalului românesc, cât şi-n fotbal sau învăţământ.

Mai mai multe despre Cristi Lupu, într-un articol detaliat după numirea sa la SCM Gloria Buzău.

Sursă foto: Google/Gabi Bodescu/ INQUAM PHOTOS Colaj: Buzăul Sportiv

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.