Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Doi foşti jucători ai defunctei Fotbal Club Gloria Buzău sunt în topul marcatorilor din Liga a IV-a de Buzău. Atacantul irakian Salih Jaber şi mijlocaşul Claudiu Ionescu sunt printre primii marcatori ai Ligii lu` Petre. Printre echipele embematice pentru care Jaber a evoluat în România se numără Universitatea Craiova şi Gloria Buzău, în timp ce „generalul” Ionescu nu mai are nevoie de nici o prezentare.

În prezent, vârful irakian este component al formaţiei AS Balta Albă (n.r. locul 6, 46 de puncte), formaţie pentru care a reuşit să marcheze 28 de goluri în 20 partide din primul eşalon judeţean, ocupând locul 2 în topul golgheterilor, în timp ce Claudiu Ionescu îmbracă tricoul formaţiei AS Montana Pătârlagele (n.r. locul 5, 56 de puncte), acolo unde „generalul” a marcat de 26 de ori, în 28 de jocuri, cifre datorită cărora ocupă locul patru în ierarhia celor mai prolifici jucători din L4.

Pe primul loc se află bucureşteanul Mihai Babageanu (n.r. SCMGB), cu 29 de goluri în 21 de jocuri, în timp ce ultima treaptă a podiumului este ocupată de Văsie Podosu, de la AS Şoimii Siriu, cu 27 de reuşite.

Notă | Informaţia statistică pentru realizarea acestui articol este potrivit site-ului oficial al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, la 18 iunie 2018.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.