PRIMĂRIA ARUNCĂ BANII-N SPORT! Finanţări mari acordate de municipalitate prin CLP

1
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
Iulică Trăsnea, preşedintele formaţiei Luceafărul Buzău

Primăria Municipiului Buzău va acorda sume importante către sportul buzoian, după doi ani de zile în care cluburile buzoiene nu au primit nimic din partea autorităţilor locale. Buzoienii vor intra în istorie cu 50.000 de lei, acordaţi unei nou promovate în Liga a IV-a de fotbal. O altă premieră este reprezentată de finanţarea echipei Metalul Buzău, care a cerut bani pentru dezvoltarea bazei sportive.

Sume alocate de Primăria Buzău prin Concursul Local de Proiecte
Domeniu Sport

HC Buzău 2012 42.500 RON
FC Buzău 50.000 RON
CS Metalul Beta 22.500 RON
AFC Metalul Buzău 57.500 RON
CS Galaxy 2009 25.000 RON
Viitorul Buzău 20.000 RON
CS Univers B90 Buzău 37.500 RON
CS BPH Buzău 40.000 RON
CS Chimia Buzău 17.500 RON
Luceafărul Buzău 27.500 RON
Asoc. Judeţeană de Tenis de Masă 25.000 RON
CS Shin-Do Buzău 15.000 RON
AFC Fortius Buzău 38.500 RON

Au mai rămas doar câteva zile până când autorităţile locale vor definitiva lista cu finanţările nerambursabile acordate prin Concursul Local de Proiecte către domeniul sport. Sumele care vor fi acordate începând cu luna august, reprezintă primii bani daţi către sport de Primăria Buzău după doi ani în care orice finanţare a fost sistată.

Cea mai mare sumă o reprezintă 57.500 RON, acordaţi nou promovatei în Liga a III-a la fotbal, Metalul Buzău. Buzoienii sunt primii care solicită bani pentru dezvoltarea bazei sportive. O altă premieră o reprezintă finanţarea în programul de performanţă sportivă a nou promovatei în Liga a IV-a de fotbal, FC Buzău.

O altă finanţarea care naşte semne de întrebare este în privinţa sumelor acordate către cele două echipei de futsal. Luceafărul Buzău, care în ultima stagiune a terminat liga eşalonul secund pe locul 5, iar în urmă cu doi ani a refuzat participarea în Liga I din cauza lipsurilor financiare a primit doar 27.500 RON, în timp ce concitadina Fortius, cu rezultate mult mai slabe va primi 38.500 RON.

Pe lista finanţărilor acordate de Primăria Buzău nu se află Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Buzău, ambele finanţate constant de-a lungul ultimului deceniu. Sumele sunt provizorii, acestea urmând să fie definitivate până la sfârşitul lunii, o dată cu încheierea contractelor de finanţare.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.