Se cerne sita! Gloria Buzău renunţă la cel puţin patru jucători

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

jucatori

Divizionara secundă Gloria Buzău îşi definitivează lotul de jucători în vederea abordării sezonului competiţional care va începe în primele săptămâni ale lunii septembrie. „Avalanşa” de jucători care au venit în această vară în Crâng, precum şi valul de jucători puşi pe liber din stagiunea precedentă fac ca buzoienii să înceapă noul an competiţional cu o echipă schimbată în linii majore faţă de precedentele campionate.

Renţea şi Vişan, primii vizaţi?

Imediat după jocul cu CSM Câmpina, Ion Viorel, tehnicianul Gloriei Buzău, a anunţat că mai mulţi jucători din lotul formaţiei din Crâng vor fi disponibilizaţi, fie din cauza lipsei valorii, fie pentru că posturile pe care evoluează sunt aglomerate. „Vioară” a anunţat că cel puţin patru fotbalişti vor părăsi echipa înainte de 1 septembrie. Potrivit unor surse, printre aceştia s-ar număra mijlocaşul central Mihai Renţea şi fundaşul central Ionuţ Vişan: „Mai avem nevoie de un fundaş central după sosirea lui Boghian (FC Botoşani). Vom renunţa la patru jucători, dar deocamdată nu vreau să dau nume, pentru că nu sunt complet convins care vor fi aceia. Eu nu vreau să-mi bat joc de nimeni şi totodată am pretenţia ca aici să rămână doar cei care într-adevăr ne pot ajuta şi pot pune umărul la redresarea echipei. Nu vreau să avem jucători pe care să-i plătim cu salarii de Liga a II-a şi ei să joace pentru formaţia secundă. Ne trebuie un lot de 25-26 de jucători. De ce să opresc alţi jucători, care sunt tineri şi să nu joace? Avem 13 meciuri pe tur şi nu au timp să joace toţi. Dăm drumu’ la patru jucători care nu cores­pund, pentru că sunt tineri şi trebuie să aibă meciuri în picioare, nu să facă banca”. Al treilea nume vehiculat este cel al mijlocaşului dreapta Florin Alexandru, unul dintre jucătorii care „au comis-o” la Axintele, acesta primind cartonaşul roşu după ce a scuipat un adversar chiar în faţa arbitrului.

Remarcaţii acestei veri

Jocurile de pregătire disputate de Gloria Buzău până acum, precum şi rezultatele obţinute în acestea arată că în Crâng „se croieşte” o formaţie care în noua stagiune va avea rezultate cel puţin onorabile. Printre jucătorii remarcaţi din „vechea gardă” se numără Costin Cucu, unul dintre fotbaliştii care a fost la un pas să părăsească Crângul la finele stagiunii trecute după un conflict cu preşedintele Dan Tulpan. La capitolul „speranţe” se află vârful Gabriel Bobe (21 de ani), mijlocaşul Alberto Muscalu (20 de ani) şi Marius Cocîrlă (17 ani). Deşi au trecut de prima tinereţe, Bobi Verdeş (33 de ani) şi Iulian Dăniţă (37 de ani) au impresionat prin evoluţiile lor. Primul va fi mai mult ca sigur prima opţiune în atacul buzoienilor, iar al doilea este unul dintre pilonii puternici ai defensivei buzoiene, cu un gol marcat în această perioadă de pregătire. În ciuda vârstei, Dăniţă poate fi titular cel puţin în acest debut de stagiune, mai ales că ultimele evoluţii ale lui Cătălin Vlaicu au cam lăsat de dorit.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.