VIDEO. Consiliul Judeţean Constanţa dă bani pentru Farul. La Buzău de ce nu se poate?

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

farul-constanta

Echipa Farul, colega de serie a Gloriei Buzău, va primi din partea Consiliului Județean Constanţa 500.000 de euro. Gruparea de pe litoral traversează aceleași probleme financiare cu care se confruntă şi clubul din Crâng. Consilierii constănțeni nu au ezitat însă să aloce fonduri, aşa cum s-a întâmplat în cazul omologilor de la Buzău.

Pe ultimul loc în prima serie din liga a II-a la fotbal, Farul Constanța va primi din partea Consiliului Județean 500.000 de euro. Gruparea din Constanța nu mai are mari șanse de a evita retrogradare și își face deja planuri pentru revenirea în liga secundă stagiunea următoare, mai ales că reprezentanții miniparlamentului constănțean vor trimite o sumă consistentă în conturile echipei prezidate de fostul jucător al Gloriei Buzău, Auraș Brașoveanu.


Deși au luat în calcul finanțarea trupei antrenate de Ion Viorel, oficialii Consiliului Judeţean Buzău au invocat lipsa unui cadru legislativ prin care să decidă o alocare, lucru combătut, în realitate, de exemplul dat de administraţia constănţeană. Autorităţile de la Buzău nu și-au arătat disponibilitatea de a finanța echipa din Crâng şi din cauza reorganizării economice în care clubul se află de doi ani.
În ultimele luni, Ion Viorel, antrenorul Gloriei și Dan Tulpan, președintele buzoienilor au purtat discuții cu preşedintele interimar de la CJ, în vederea obținerii de fonduri. În schimb, oficialii CJ au preferat să finanțeze echipa de handbal masculin, aflată la mijlocul clasamentului în ultimul eșalon din țară, dar și nou înființata formație de rugby care activează în a doua divizie națională.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.