VIDEO. Obiectiv: Salvarea de la retrogradare

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

 

farul-constanta-gloria-buzau

Gloria Buzău nu va avea parte de viaţă uşoară în play-out. După ce au încheiat sezonul regulat pe locul 8, buzoienii au ratat şansa de a participa în play-off şi se vor bate pentru salvarea de la retrogradare. Din cele şase formaţii care se vor întâlni în play-out, doar primele două vor evolua şi stagiunea viitoare în eşalonul secund. Din toamnă, liga a II-a va avea o singură serie, formată din 22 de echipe.

Gloria Buzău se va lupta pentru menţinerea în eşalonul secund. Buzoienii au ocupat locul 8 în ierarhia alcătuită după încheierea sezonului regulat şi nu vor fi scutiţi de emoţiile retrogradării. Liga a II-a îşi va modifica sistemul competiţional din toamnă urmând ca următoarea ediţie să fie alcătuită dintr-o singură serie formată din 22 de echipe. Din acest motiv, cele şase formaţii din play-out se vor lupta pentru primele două locuri care asigură prezenţa anul viitorul în liga a II-a. În clasamentul realizat înaintea debutului în play-out, Gloria ocupă locul 2, la egalitate cu liderul ACS Berceni, în timp ce Rapid Suceava “închide” podiumul cu 11 puncte, trei mai puţin decât cele două.

CLASAMENT LIGA 2, SERIA I, PLAY-OUT

1. ACS Berceni 14 pct.
2. Gloria Buzău 13 (+0,5) pct.
3. Rapid CFR Suceava 11 pct.
4. CS Baloteşti 11 pct.
5. Bucovina Pojorâta 7 pct.
6. Ceahlăul Piatra Neamţ 5
pct.

Prima partidă din play-out va avea loc pe arena din Crâng, sâmbătă, când jucătorii antrenaţi de Ion Viorel, vor întâlni Bucovina Pojorâta. Va urma apoi o deplasare la Baloteşti şi întâlnirea de pe teren propriu cu Rapid CFR Suceava. Întâlnirea cu sucevenii va fi urmată de alt joc, tot “acasă” de data aceasta cu Ceahlăul Piatra Neamţ. Ultima rundă se va disputa între ACS Berceni şi Gloria, pe terenul ilfovenilor.

PROGRAM PLAY-OUT, SERIA I, LIGA A II-A, TUR

Etapa I, 9 aprilie
Gloria Buzău – Bucovina Pojorâta

Etapa II, 16 aprilie
CS Baloteşti – Gloria Buzău

Etapa III, 23 aprilie
Gloria Buzău – Rapid CFR Suceava

Etapa IV, 30 aprilie
Gloria Buzău – Ceahlăul Piatra Neamţ

Etapa V, 7 maiACS Berceni – Gloria Buzău

Ion Viorel, tehnicianul grupării din Crâng este încrezător în şansele jucătorilor săi de a evita locurile retrogradabile. “Vioară” a spus că program competiţional este în avantajul elevilor săi.

Antrenorul Gloriei speră ca în perioada imediat următoare să rezolve o parte din problemelor financiare ale buzoienilor care îşi pot pune amprenta asupra echipei şi a parcursului din ultima fază a ligii a II-a. Returul play-out-ului din eşalonul secund va avea loc în perioada 10 mai – 4 iunie, urmând ca doar ocupantele locurilor 1 şi 2 să ia parte şi la următoarea stagiune a ligii a II-a. Celelalte patru formaţii se vor alătura echipa Oţelul Galaţi, club ce a retrogradată în deja in eşalonul terţ.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.