Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău, a analizat în câteva cuvinte evoluţia din recent încheiata stagiune a Ligii a II-a a formaţiei FC Buzău, care a ratat în ultimul meci accederea în play-off şi a încheiat întrecerea internă pe locul 1 al grupei B din play-out. În premieră, la capătul unui sezon în care aşteptările tuturor celor implicați în fenomen de la Pustai & compania era mult mai mari, preşedintele mini-parlamentului buzoian a discutat despre obiectivul formaţiei din Crâng, din toamnă. Neagu a fost succint în declaraţii, precizând că finanţarea din partea CJ va continua doar dacă promovarea în Liga I va fi „obiectivul imediat” al formaţiei buzoiene.

„Nu aş spune că este dezamăgirea anului pentru că am plecat la drum într-un proiect pe trei ani. Voi cere Consiliului Judeţean să continuăm finanţarea doar dacă obiectivul este promovarea în Liga I. Acelaşi lucru l-am discutat şi cu Primăria Buzău pentru că vorbim aceeaşi limbă, ăsta este targetul. Este normal să subvenţionăm performanţa. Dacă vrem să creăm locuri de muncă pentru fotbalişti, care practică sportul ăsta, că fotbalişti sunt tot mai puţini… înţelegeţi, glumesc acum. Cert este că vreau să promovăm!” – Petre Emanoil Neagu, preşedinte CJ Buzău.

1.200.000 de euro a fost bugetul formaţiei din Crâng în stagiunea 2021-2022, fiecare dintre cele trei entităţi implicate în finanţare, CJ Buzău, primăria şi creditorul privat contribuind cu câte 400.000.

Declaraţia integrală, în videoclipul alăturat, de la minutul 28:28.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.