Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Imediat după derby-ul disputat între Metalul Buzău şi CSM Râmnicu Sărat, din cea de-a doua etapă a play-off-ului seriei a II-a a Ligii a III-a (cronica partidei, aici), oficialii echipei gazdă au organizat o conferinţă de presă la Hanul Poieniţa, aflat în imediata vecinătate a stadionului, acolo unde au fost prezenţi Sorin Cîrjan, primarul Mun. Râmnicu Sărat, Viorel Tudose, administratorul societăţii Getica 95 şi Gheorghe Lăpuşte, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Râmnicu Sărat.

Conferinţa a avut ca subiect prezentarea societăţii râmnicene Getica 95 drept sponsor al CSM Râmnicu Sărat. Aceasta poate fi vizionată integral, mai jos.

Originar din Râmnicu Sărat, Viorel Tudose a sprijinit constant echipa de fotbal din localitate, acesta fiind un apropiat al edilului Sorin Cîrjan. Ajutorul acordat de Tudose comunităţii din care provine nu s-a rezumat doar la partea sportivă, ci şi la diferite acţiuni întreprinse de autorităţile locale în perioada de pandemie şi ulterior acesteia.

Potrivit BusinessMagazine.ro, Getica 95, compania controlată de omul de afaceri Viorel Tudose, avea în luna ianuarie 2022 o cotă de piaţă de 3%. În ianuarie 2021, Getica 95 era liderul furnizării de energie cu o cotă de 12%, poziţie pe care şi-a păstrat-o puţin peste 1 an (iulie 2020 – august 2021). În ciuda scăderii abrupte a cotei de piaţă, pe fondul insolvenţei, afacerile firmei au crescut semnificativ anul trecut. Tot anul trecut, societatea râmniceană s-a aflat pe locul 96 în topul Deloitte şi în clasamentele recente de business din România. O regăsim pe locul 9 în toate domeniile de activitate din postura de cel mai mare furnizor de energie din România.

Getica 95, compania deţinută de omul de afaceri Viorel Tudose, a terminat anul trecut cu un business de 1,9 miliarde de lei, cu 25% mai mare faţă de cele 1,5 miliarde de lei strânse în 2020. Mai mult, deşi intrată în insolvenţă în vara anului trecut, compania a terminat anul cu un profit net de 34 de milioane de lei pe o piaţă a furnizării de energie marcată de pierderi uriaşe. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, compania şi-a păstrat numărul de angajaţi, respectiv 22 de persoane.

De-a lungul timpului, Getica 95 a finanţat echipele Ceahlăul Piatra Neamţ, CSM Râmnicu Sărat, FC Gloria Buzău, FC Argeş Piteşti (fotbal), CSM Roman (semi-finalele EHF 2014) şi HCM Buzău (handbal feminin).

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.